Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos krémes recept

Mákos krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 25 dkg darált mák
    • 25 dkg liszt
    • 25 dkg cukor
    • csipet só
    • 1 tasak sütőpor
    • 1 dl tej
    • 1 dl étolaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 alma reszelve

    Krém:

    • 7 dl tej
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 15 dkg margarin

    Tetejére:

    • 4 dl habtejszín
    • 2 ek darált mák
    • cukrozatlan kakaópor

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A mákot elkeverjük a liszttel, sóval és sütőporral.

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd elkeverjük benne a tejet és az olajat is. A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük.

    A habba lazán beleforgatjuk a sárgás masszát és a mákos-lisztes keveréket, a lereszelt almát és az egészet óvatosan összeforgatjuk.

    A tepsit sütőpapírral béleljük vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a mákos masszát belesimítjuk és betoljuk az előmelegített sütőbe. Kb 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    Kivesszük a langyosra hűlt lapot a tepsiből és rácsra téve kihűtjük.

    A krémhez a tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk a citrom héját és a puha margarint, majd elektromos habverővel jól kihabosítjuk az egészet.

    A krémet a kihűlt lapra kenjük egyenletesen.

    A jól behűtőtt tejszínt felverjük keményre, majd beleforgatjuk a mákot és a vaníliás krémre kenjük. A tetejére kakaóport szórhatunk. Hűvös helyre tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá