Mákos kiflicskék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 375 g finomliszt
- 6 g sütőpor
- 150 g vaj (hideg)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60 g porcukor
- 75 ml tej
Töltelék:
- 200 g darált mák
- 100 ml tej
- 100 g cukor
- 0,5 citrom héja
- 0,5 citrom leve
- sárgabarack lekvár
Elkészítése:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport és a porcukrot. A vajat kockákra vágjuk és elmorzsoljuk gyorsan a liszttel, ezután hozzáadjuk a tojást és a tejet, majd gyors mozdulatokkal összeállítjuk tésztát.
Folpackba csomagoljuk és néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Töltelék:
A tejet a cukorral felforraljuk.
A mákhoz hozzáadjuk a citrom héját és a levét, ezután ráöntjük a tejet és jól összekeverjük, majd kihűtjük.
Ha kihűlt, akkor 1-2 evőkanálnyi vagy annyi lekvárt adunk hozzá (ha szükséges, nekem kellett, mert kissé morzsálódott), amivel megtartja az alakját, kissé tapad.
Formázás és sütés:
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Egyet magunk elé vegszünk, a többit visszatesszük a hűtőbe. A tésztát enyhén lisztezett felületen, folyamatosan forgatva vékony körlappá nyújtjuk (kb 35-38 cm átmérőjűre). Rákenjük a mákos töltelék harmadát úgy, hogy a közepén a tésztának 3-4 cm-t szabadon hagyunk, majd a tésztát felvágjuk 16 körcikkre.
A cikkekből kis kifliket formázunk (a szélesebbik oldalától kezdve lazán feltekerük), majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
170 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 20 perc alatt megsütjük. Arra ügyeljünk, hogy ne barnuljanak meg a kiflik túlságosan!
Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »