Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos kiflicskék recept

Mákos kiflicskék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 375 g finomliszt
    • 6 g sütőpor
    • 150 g vaj (hideg)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 g porcukor
    • 75 ml tej

    Töltelék:

    • 200 g darált mák
    • 100 ml tej
    • 100 g cukor
    • 0,5 citrom héja
    • 0,5 citrom leve
    • sárgabarack lekvár

    Elkészítése:

    Tészta:

    A lisztben elkeverjük a sütőport és a porcukrot. A vajat kockákra vágjuk és elmorzsoljuk gyorsan a liszttel, ezután hozzáadjuk a tojást és a tejet, majd gyors mozdulatokkal összeállítjuk tésztát.

    Folpackba csomagoljuk és néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Töltelék:

    A tejet a cukorral felforraljuk.

    A mákhoz hozzáadjuk a citrom héját és a levét, ezután ráöntjük a tejet és jól összekeverjük, majd kihűtjük.

    Ha kihűlt, akkor 1-2 evőkanálnyi vagy annyi lekvárt adunk hozzá (ha szükséges, nekem kellett, mert kissé morzsálódott), amivel megtartja az alakját, kissé tapad.

    Formázás és sütés:

    A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Egyet magunk elé vegszünk, a többit visszatesszük a hűtőbe. A tésztát enyhén lisztezett felületen, folyamatosan forgatva vékony körlappá nyújtjuk (kb 35-38 cm átmérőjűre). Rákenjük a mákos töltelék harmadát úgy, hogy a közepén a tésztának 3-4 cm-t szabadon hagyunk, majd a tésztát felvágjuk 16 körcikkre.

    A cikkekből kis kifliket formázunk (a szélesebbik oldalától kezdve lazán feltekerük), majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.

    170 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 20 perc alatt megsütjük. Arra ügyeljünk, hogy ne barnuljanak meg a kiflik túlságosan!

    Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek