Mákos kiflicskék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 375 g finomliszt
- 6 g sütőpor
- 150 g vaj (hideg)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60 g porcukor
- 75 ml tej
Töltelék:
- 200 g darált mák
- 100 ml tej
- 100 g cukor
- 0,5 citrom héja
- 0,5 citrom leve
- sárgabarack lekvár
Elkészítése:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport és a porcukrot. A vajat kockákra vágjuk és elmorzsoljuk gyorsan a liszttel, ezután hozzáadjuk a tojást és a tejet, majd gyors mozdulatokkal összeállítjuk tésztát.
Folpackba csomagoljuk és néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Töltelék:
A tejet a cukorral felforraljuk.
A mákhoz hozzáadjuk a citrom héját és a levét, ezután ráöntjük a tejet és jól összekeverjük, majd kihűtjük.
Ha kihűlt, akkor 1-2 evőkanálnyi vagy annyi lekvárt adunk hozzá (ha szükséges, nekem kellett, mert kissé morzsálódott), amivel megtartja az alakját, kissé tapad.
Formázás és sütés:
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Egyet magunk elé vegszünk, a többit visszatesszük a hűtőbe. A tésztát enyhén lisztezett felületen, folyamatosan forgatva vékony körlappá nyújtjuk (kb 35-38 cm átmérőjűre). Rákenjük a mákos töltelék harmadát úgy, hogy a közepén a tésztának 3-4 cm-t szabadon hagyunk, majd a tésztát felvágjuk 16 körcikkre.
A cikkekből kis kifliket formázunk (a szélesebbik oldalától kezdve lazán feltekerük), majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
170 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 20 perc alatt megsütjük. Arra ügyeljünk, hogy ne barnuljanak meg a kiflik túlságosan!
Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »