Mákos kiflicskék recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 375 g finomliszt
- 6 g sütőpor
- 150 g vaj (hideg)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 60 g porcukor
- 75 ml tej
Töltelék:
- 200 g darált mák
- 100 ml tej
- 100 g cukor
- 0,5 citrom héja
- 0,5 citrom leve
- sárgabarack lekvár
Elkészítése:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport és a porcukrot. A vajat kockákra vágjuk és elmorzsoljuk gyorsan a liszttel, ezután hozzáadjuk a tojást és a tejet, majd gyors mozdulatokkal összeállítjuk tésztát.
Folpackba csomagoljuk és néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Töltelék:
A tejet a cukorral felforraljuk.
A mákhoz hozzáadjuk a citrom héját és a levét, ezután ráöntjük a tejet és jól összekeverjük, majd kihűtjük.
Ha kihűlt, akkor 1-2 evőkanálnyi vagy annyi lekvárt adunk hozzá (ha szükséges, nekem kellett, mert kissé morzsálódott), amivel megtartja az alakját, kissé tapad.
Formázás és sütés:
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Egyet magunk elé vegszünk, a többit visszatesszük a hűtőbe. A tésztát enyhén lisztezett felületen, folyamatosan forgatva vékony körlappá nyújtjuk (kb 35-38 cm átmérőjűre). Rákenjük a mákos töltelék harmadát úgy, hogy a közepén a tésztának 3-4 cm-t szabadon hagyunk, majd a tésztát felvágjuk 16 körcikkre.
A cikkekből kis kifliket formázunk (a szélesebbik oldalától kezdve lazán feltekerük), majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
170 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 20 perc alatt megsütjük. Arra ügyeljünk, hogy ne barnuljanak meg a kiflik túlságosan!
Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »









