Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos gubafelfújt recept

Mákos gubafelfújt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db kifli
    • 3 dl tejszín
    • 3 dl tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • porcukor
    • darált mák
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 5-6 ek szilvalekvár
    • reszelt citromhéj
    • mazsola
    • vaj

    Elkészítése:

    A kiflit ízlés szerint karikázzuk fel. Egy sütőformát kenjünk ki vastagon vajjal.

    A tejszínt és a tejet melegítsük össze, majd a kiflikarikák felét 1-2 percig áztassuk benne, hogy kicsit megszívja magát. Ezután szűrőkanállal szedjük ki és egyenletesen terítsük el a kivajazott sütőformában.

    Ezután kanalazzuk rá a lekvárt, (én szilvalekvárt tettem rá, de ízlés szerint bármilyen lekvárt használhatunk) majd egyenletesen simítsuk el.

    A darált mákot keverjük össze ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és a mazsolával. Ezután a mákos keverékkel szórjuk meg a lekvár tetejét.

    A maradék kiflikarikákat szintén áztassuk meg a tejszínes keverékbe, majd fedjük be vele a mákos réteget.

    A tojások sárgáját keverjük habosra 1 ek cukorral, majd keverjük hozzá a maradék tejszínes-tejes keveréket. Ezután óvatosan öntsük rá a kifli tetejére, majd hagyjuk pár percig állni, hogy a kifli magába szívja.

    A tojások fehérjét egy evőkanál kristálycukorral verjük kemény hab, majd felhasználásig tegyük be a hűtőbe.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük még a kifli szép színt kap.

    Ekkor vegyük ki a sütőből, majd simítsuk rá egyenletesen a keményre felvert tojáshabot. Ezután tegyük vissza a sütőbe, majd mérsékeljük a hőfokot és 15-20 perc alatt szárítsuk meg a habot a tetején.

    Tálaláskor ízlés szerint vágjuk fel, majd langyosan kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá