Hozzávalók:
Elkészítése:
A kiflit ízlés szerint karikázzuk fel. Egy sütőformát kenjünk ki vastagon vajjal.
A tejszínt és a tejet melegítsük össze, majd a kiflikarikák felét 1-2 percig áztassuk benne, hogy kicsit megszívja magát. Ezután szűrőkanállal szedjük ki és egyenletesen terítsük el a kivajazott sütőformában.
Ezután kanalazzuk rá a lekvárt, (én szilvalekvárt tettem rá, de ízlés szerint bármilyen lekvárt használhatunk) majd egyenletesen simítsuk el.
A darált mákot keverjük össze ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és a mazsolával. Ezután a mákos keverékkel szórjuk meg a lekvár tetejét.
A maradék kiflikarikákat szintén áztassuk meg a tejszínes keverékbe, majd fedjük be vele a mákos réteget.
A tojások sárgáját keverjük habosra 1 ek cukorral, majd keverjük hozzá a maradék tejszínes-tejes keveréket. Ezután óvatosan öntsük rá a kifli tetejére, majd hagyjuk pár percig állni, hogy a kifli magába szívja.
A tojások fehérjét egy evőkanál kristálycukorral verjük kemény hab, majd felhasználásig tegyük be a hűtőbe.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük még a kifli szép színt kap.
Ekkor vegyük ki a sütőből, majd simítsuk rá egyenletesen a keményre felvert tojáshabot. Ezután tegyük vissza a sütőbe, majd mérsékeljük a hőfokot és 15-20 perc alatt szárítsuk meg a habot a tetején.
Tálaláskor ízlés szerint vágjuk fel, majd langyosan kínáljuk.