Mákos guba vaníliakrémmel recept
Hozzávalók:
Mákos gubához:
- 3 szikkadt kifli
- 2-3 dl tej
- 10 dkg darált mák
- 2-3 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Vaníliakrémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 ek kristálycukor
- 5 dl tej
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A kiflit karikázzuk fel, majd a langyos tejjel öntsük le, óvatosan forgassuk össze és hagyjuk hogy teljesen felszívja a tejet.
A darált mákhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, keverjük össze majd kanalazzuk rá a tejben megáztatott kiflire, és óvatosan keverjük, forgassuk össze (ízlés szerint több cukrot is keverhetünk hozzá).
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.
A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés hideg tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet is. Ezután keverjük hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.
Ezután kevergetve hűtsük ki hogy éppen csak langyos (majdhogy nem hideg) legyen, majd egy kézi habverővel, apránként keverjük hozzá a keményre felvert tejszínhabot.
Tipp:
Tálaláskor kanalazzuk a habos vaníliakrémet tányérba, majd pakoljuk rá a mákos gubát és úgy kínáljuk. A maradék vaníliakrémet külön kis tálkában kínáljuk mellé.