Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos guba, mézzel és tojással recept

Mákos guba, mézzel és tojással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 kifli
    • 1 liter tej
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (sárgája és fehérje elválasztva)
    • 3 evőkanál méz
    • 15 dkg gyümölcscukor (10 + 5 dkg)
    • 15 dkg darált mák
    • 10 dkg margarin felkockázva
    • 1 pici csipet só

    Elkészítése:

    A sütőt begyújtom. Egy porcelán tálban a tojások sárgáját 10 dkg gyümölcscukorral és a mézzel elkeverem, majd beleszórom a darált mákot és folyamatos kevergetés közben hozzáöntöm a tejet, majd a margarin kockákat beledobom.

    Beteszem a tálat a mikrohullámú sütőbe és az egészet összemelegítem.  Miközben melegszik a keverék, a kifliket felkarikázom és egy kb 35 x 25 cm-es tepsibe szórom, majd a felmelegített keveréket ráöntöm és óvatosan összeforgatom., míg a kifli karikák felszívják a nedűt.

    A tojások fehérjét a csipet sóval és a megmaradt 5 dkg gyümölcscukorral kemény habbá verem és a tepsiben nagyjából elsimított gubán rusztikusan elkenem.

    A sütőben addig sütöm míg a tojáshab teteje aranybarna lesz.

    Kiveszem a sütőből, kiszedem a tányérokba majd örömmel nézem a mosolygó arcokat és pár perc néma csend és hümmögés után üres a tepsi :-).

    Tipp:

    Ez így az én ízlésemnek való, nem túl édes, természetesen aki ennél édesebben vagy porcukorral szereti, esetleg több mákkal, módosítsa a receptet ízlése szerint.

    A kifli csücskök nem kerülnek a tepsibe, azok a készítés közben a pocakokban kötnek ki :-)

    A tepsit nem szükséges kivajazni, nem fog leragadni.

    Ez az adag 8-10 embernek is elég, természetesen az adag felezhető, vagy repetázni is jó, de másnap is finom akár hidegen is :-)

    Jó étvágyat hozzá!

    Üdvözlettel: Török Judit (Judy)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá