Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt begyújtom. Egy porcelán tálban a tojások sárgáját 10 dkg gyümölcscukorral és a mézzel elkeverem, majd beleszórom a darált mákot és folyamatos kevergetés közben hozzáöntöm a tejet, majd a margarin kockákat beledobom.
Beteszem a tálat a mikrohullámú sütőbe és az egészet összemelegítem. Miközben melegszik a keverék, a kifliket felkarikázom és egy kb 35 x 25 cm-es tepsibe szórom, majd a felmelegített keveréket ráöntöm és óvatosan összeforgatom., míg a kifli karikák felszívják a nedűt.
A tojások fehérjét a csipet sóval és a megmaradt 5 dkg gyümölcscukorral kemény habbá verem és a tepsiben nagyjából elsimított gubán rusztikusan elkenem.
A sütőben addig sütöm míg a tojáshab teteje aranybarna lesz.
Kiveszem a sütőből, kiszedem a tányérokba majd örömmel nézem a mosolygó arcokat és pár perc néma csend és hümmögés után üres a tepsi :-).
Ez így az én ízlésemnek való, nem túl édes, természetesen aki ennél édesebben vagy porcukorral szereti, esetleg több mákkal, módosítsa a receptet ízlése szerint.
A kifli csücskök nem kerülnek a tepsibe, azok a készítés közben a pocakokban kötnek ki :-)
A tepsit nem szükséges kivajazni, nem fog leragadni.
Ez az adag 8-10 embernek is elég, természetesen az adag felezhető, vagy repetázni is jó, de másnap is finom akár hidegen is :-)
Jó étvágyat hozzá!
Üdvözlettel: Török Judit (Judy)