Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Torockói hamuzsák recept

Torockói hamuzsák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 25 dkg vaj
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet sütőpor

    Töltelék:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg darált dió
    • fél citrom reszelt héja

    Szóráshoz:

    • (vaníliás)porcukor

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sütőport, mejd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a tésztát összeállítjuk.

    A kész tésztát négy részre osztjuk, majd a részeket egyenként még 12 darabra vágjuk. Így lesz 48 kész sütink. A tésztákat gombóccá formázzuk, tálcára sorakoztatjuk, lefóliázzuk és hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük egy éjszakára.

    Másnap a töltelékhez a fehérjékből a cukorral kemény habot verünk. A diót elkeverjük a citromhéjjal, majd óvatosan beleforgatjuk a habba.

    A tésztákat egyenként réteslap vékonyságúra nyújtjuk, teszünk a közepére 1-1 tk tölteléket, majd a tésztát felülről és alulról is ráhajtjuk, majd egyik oldalról és a másik oldalról is ráhajtjuk.

    Hajtással lefelé sütőpapíros tepsire tesszük a kész sütiket.

    190 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt világosra sütjük a hamuzsákokat.

    Még langyosan megszórjuk vaníliás porcukorral.

    Akár mákkal is készíthető. Akkor a habba a dió helyett ugyanannyi darált mákot keverünk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá