Torockói hamuzsák recept
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sütőport, mejd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a tésztát összeállítjuk.
A kész tésztát négy részre osztjuk, majd a részeket egyenként még 12 darabra vágjuk. Így lesz 48 kész sütink. A tésztákat gombóccá formázzuk, tálcára sorakoztatjuk, lefóliázzuk és hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap a töltelékhez a fehérjékből a cukorral kemény habot verünk. A diót elkeverjük a citromhéjjal, majd óvatosan beleforgatjuk a habba.
A tésztákat egyenként réteslap vékonyságúra nyújtjuk, teszünk a közepére 1-1 tk tölteléket, majd a tésztát felülről és alulról is ráhajtjuk, majd egyik oldalról és a másik oldalról is ráhajtjuk.
Hajtással lefelé sütőpapíros tepsire tesszük a kész sütiket.
190 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt világosra sütjük a hamuzsákokat.
Még langyosan megszórjuk vaníliás porcukorral.
Akár mákkal is készíthető. Akkor a habba a dió helyett ugyanannyi darált mákot keverünk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









