Torockói hamuzsák recept

Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sütőport, mejd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a tésztát összeállítjuk.
A kész tésztát négy részre osztjuk, majd a részeket egyenként még 12 darabra vágjuk. Így lesz 48 kész sütink. A tésztákat gombóccá formázzuk, tálcára sorakoztatjuk, lefóliázzuk és hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap a töltelékhez a fehérjékből a cukorral kemény habot verünk. A diót elkeverjük a citromhéjjal, majd óvatosan beleforgatjuk a habba.
A tésztákat egyenként réteslap vékonyságúra nyújtjuk, teszünk a közepére 1-1 tk tölteléket, majd a tésztát felülről és alulról is ráhajtjuk, majd egyik oldalról és a másik oldalról is ráhajtjuk.
Hajtással lefelé sütőpapíros tepsire tesszük a kész sütiket.
190 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt világosra sütjük a hamuzsákokat.
Még langyosan megszórjuk vaníliás porcukorral.
Akár mákkal is készíthető. Akkor a habba a dió helyett ugyanannyi darált mákot keverünk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »