Torockói hamuzsák

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Torockói hamuzsák

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 6 tojássárgája
  • csipet sütőpor

Töltelék:

  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • fél citrom reszelt héja

Szóráshoz:

  • (vaníliás)porcukor

Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sütőport, mejd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a tésztát összeállítjuk.

A kész tésztát négy részre osztjuk, majd a részeket egyenként még 12 darabra vágjuk. Így lesz 48 kész sütink. A tésztákat gombóccá formázzuk, tálcára sorakoztatjuk, lefóliázzuk és hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap a töltelékhez a fehérjékből a cukorral kemény habot verünk. A diót elkeverjük a citromhéjjal, majd óvatosan beleforgatjuk a habba.

A tésztákat egyenként réteslap vékonyságúra nyújtjuk, teszünk a közepére 1-1 tk tölteléket, majd a tésztát felülről és alulról is ráhajtjuk, majd egyik oldalról és a másik oldalról is ráhajtjuk.

Hajtással lefelé sütőpapíros tepsire tesszük a kész sütiket.

190 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt világosra sütjük a hamuzsákokat.

Még langyosan megszórjuk vaníliás porcukorral.

Akár mákkal is készíthető. Akkor a habba a dió helyett ugyanannyi darált mákot keverünk.