Román krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 30*40 cm-es nagy tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg porcukor
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 30 dkg darált dió
- 25 dkg porcukor
- 1 liter tejföl (20 %-os)
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagolva kb 2 órát pihentetjük.
A pihentetés után 4 részre osztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk vagy sütőpapíron (ne ijedjünk meg, kicsit ragadós a tészta), áthúzzuk a tepsi hátoldalára és azon sütjük meg. 180 fokon kb 8-10 perc. Vigyázzunk, mert hamar sülnek!
A tésztába nem kell zsiradék!
A krém hozzávalóit jól kekikeverjük, majd a lapokat betöltjük úgy, hogy a tetejére is jusson a krémből.
Ízlés szerint díszíthető a sütemény (én most karamellás és csokis toppinggal díszítettem).
Pár óra múlva szeletelhető is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










