Román krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 30*40 cm-es nagy tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg porcukor
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 30 dkg darált dió
- 25 dkg porcukor
- 1 liter tejföl (20 %-os)
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagolva kb 2 órát pihentetjük.
A pihentetés után 4 részre osztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk vagy sütőpapíron (ne ijedjünk meg, kicsit ragadós a tészta), áthúzzuk a tepsi hátoldalára és azon sütjük meg. 180 fokon kb 8-10 perc. Vigyázzunk, mert hamar sülnek!
A tésztába nem kell zsiradék!
A krém hozzávalóit jól kekikeverjük, majd a lapokat betöltjük úgy, hogy a tetejére is jusson a krémből.
Ízlés szerint díszíthető a sütemény (én most karamellás és csokis toppinggal díszítettem).
Pár óra múlva szeletelhető is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »