Román krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 30*40 cm-es nagy tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg porcukor
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 30 dkg darált dió
- 25 dkg porcukor
- 1 liter tejföl (20 %-os)
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagolva kb 2 órát pihentetjük.
A pihentetés után 4 részre osztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk vagy sütőpapíron (ne ijedjünk meg, kicsit ragadós a tészta), áthúzzuk a tepsi hátoldalára és azon sütjük meg. 180 fokon kb 8-10 perc. Vigyázzunk, mert hamar sülnek!
A tésztába nem kell zsiradék!
A krém hozzávalóit jól kekikeverjük, majd a lapokat betöltjük úgy, hogy a tetejére is jusson a krémből.
Ízlés szerint díszíthető a sütemény (én most karamellás és csokis toppinggal díszítettem).
Pár óra múlva szeletelhető is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »