Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Román krémes recept

Román krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók egy 30*40 cm-es nagy tepsihez:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg darált dió
    • 25 dkg porcukor
    • 2 evőkanál méz
    • 1 evőkanál szódabikarbóna
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 30 dkg darált dió
    • 25 dkg porcukor
    • 1 liter tejföl (20 %-os)
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagolva kb 2 órát pihentetjük.

    A pihentetés után 4 részre osztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk vagy sütőpapíron (ne ijedjünk meg, kicsit ragadós a tészta), áthúzzuk a tepsi hátoldalára és azon sütjük meg. 180 fokon kb 8-10 perc. Vigyázzunk, mert hamar sülnek!

    A tésztába nem kell zsiradék!

    A krém hozzávalóit jól kekikeverjük, majd a lapokat betöltjük úgy, hogy a tetejére is jusson a krémből.

    Ízlés szerint díszíthető a sütemény (én most karamellás és csokis toppinggal díszítettem).

    Pár óra múlva szeletelhető is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek