Román krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 30*40 cm-es nagy tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg porcukor
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 30 dkg darált dió
- 25 dkg porcukor
- 1 liter tejföl (20 %-os)
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagolva kb 2 órát pihentetjük.
A pihentetés után 4 részre osztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk vagy sütőpapíron (ne ijedjünk meg, kicsit ragadós a tészta), áthúzzuk a tepsi hátoldalára és azon sütjük meg. 180 fokon kb 8-10 perc. Vigyázzunk, mert hamar sülnek!
A tésztába nem kell zsiradék!
A krém hozzávalóit jól kekikeverjük, majd a lapokat betöltjük úgy, hogy a tetejére is jusson a krémből.
Ízlés szerint díszíthető a sütemény (én most karamellás és csokis toppinggal díszítettem).
Pár óra múlva szeletelhető is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »










