Román krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Román krémes

Hozzávalók egy 30*40 cm-es nagy tepsihez:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg porcukor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 4 tojás

Töltelék:

  • 30 dkg darált dió
  • 25 dkg porcukor
  • 1 liter tejföl (20 %-os)
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagolva kb 2 órát pihentetjük.

A pihentetés után 4 részre osztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk vagy sütőpapíron (ne ijedjünk meg, kicsit ragadós a tészta), áthúzzuk a tepsi hátoldalára és azon sütjük meg. 180 fokon kb 8-10 perc. Vigyázzunk, mert hamar sülnek!

A tésztába nem kell zsiradék!

A krém hozzávalóit jól kekikeverjük, majd a lapokat betöltjük úgy, hogy a tetejére is jusson a krémből.

Ízlés szerint díszíthető a sütemény (én most karamellás és csokis toppinggal díszítettem).

Pár óra múlva szeletelhető is.