Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos, meggyes krémes süti recept

Mákos, meggyes krémes süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsibe:
    Tészta:

    • 20 dkg finomliszt
    • 20 dkg darált mák
    • 25 dkg cukor
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl tej
    • 1 cs sütőpor
    • 1 üveg meggybefőtt

    Krém:

    • a meggy leve
    • 1,5 cs vaníliás pudingpor
    • 3 ek cukor

    Elkészítése:

    A meggyet szűrjük le, a levét fogjuk fel. Jól csepegtessük le a meggyet. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

    A tésztához a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk hozzá a nedves hozzávalókat is és keverjük csomómentesre az egész masszát.

    A mákos masszát öntsük az előkészített tepsibe, majd szórjuk a tetejére a kimagozott meggyet.

    Kb 35 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt vágjuk két lapba.

    Közben a meggy levét egészítsük ki vízzel, hogy összesen 6 dl legyen. Keverjük el a pudingport és a cukrot a meggylével csomómentesre, majd főzzük sűrű krémmé.

    A krémet még melegen simítsuk rá az al mákos lapra, majd tegyük rá a másik lapot és hűtsük ki egészen. Ekkorra a krém is teljesen megszilárdul.

    Kb 2-3 óra múlva szeletelhető is teljesen.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá