Mákos, meggyes krémes süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsibe:
Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg darált mák
- 25 dkg cukor
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tej
- 1 cs sütőpor
- 1 üveg meggybefőtt
Krém:
- a meggy leve
- 1,5 cs vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
Elkészítése:
A meggyet szűrjük le, a levét fogjuk fel. Jól csepegtessük le a meggyet. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
A tésztához a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk hozzá a nedves hozzávalókat is és keverjük csomómentesre az egész masszát.
A mákos masszát öntsük az előkészített tepsibe, majd szórjuk a tetejére a kimagozott meggyet.
Kb 35 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt vágjuk két lapba.
Közben a meggy levét egészítsük ki vízzel, hogy összesen 6 dl legyen. Keverjük el a pudingport és a cukrot a meggylével csomómentesre, majd főzzük sűrű krémmé.
A krémet még melegen simítsuk rá az al mákos lapra, majd tegyük rá a másik lapot és hűtsük ki egészen. Ekkorra a krém is teljesen megszilárdul.
Kb 2-3 óra múlva szeletelhető is teljesen.