Mákos, meggyes krémes süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsibe:
Tészta:

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg darált mák
  • 25 dkg cukor
  • 3 egész tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 cs sütőpor
  • 1 üveg meggybefőtt

Krém:

  • a meggy leve
  • 1,5 cs vaníliás pudingpor
  • 3 ek cukor

Elkészítése:

A meggyet szűrjük le, a levét fogjuk fel. Jól csepegtessük le a meggyet. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

A tésztához a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk hozzá a nedves hozzávalókat is és keverjük csomómentesre az egész masszát.

A mákos masszát öntsük az előkészített tepsibe, majd szórjuk a tetejére a kimagozott meggyet.

Kb 35 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt vágjuk két lapba.

Közben a meggy levét egészítsük ki vízzel, hogy összesen 6 dl legyen. Keverjük el a pudingport és a cukrot a meggylével csomómentesre, majd főzzük sűrű krémmé.

A krémet még melegen simítsuk rá az al mákos lapra, majd tegyük rá a másik lapot és hűtsük ki egészen. Ekkorra a krém is teljesen megszilárdul.

Kb 2-3 óra múlva szeletelhető is teljesen.