Kevert meggyes mákos recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 35*24 cm-es tepsihez (ha még egy kicsit nagyobb tepsiben sütöd, akkor még vékonyabb lesz):
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 üveg meggybefőtt
Elkészítése:
A meggyet jól csepegtessük le!
A tojásokat és a cukrot gépi habverővel keverjük el, adjuk hozzá a darált mákot és keverjük össze.
Adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a tejet, majd az egészet keverjük csomómentesre.
Öntsük a masszát sütőpapíros tepsibe, szórjuk rá a lecsepegtetett meggyet és előmelegített, 180 fokos sütőben, 30–35 perc alatt süssük készre.
Végezzünk tűpróbát!
Ha kihűlt, akkor szeleteljük, porcukorral kissé meghintjük és már tálalhatjuk is.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.