Kevert meggyes mákos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 35*24 cm-es tepsihez (ha még egy kicsit nagyobb tepsiben sütöd, akkor még vékonyabb lesz):
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 üveg meggybefőtt
Elkészítése:
A meggyet jól csepegtessük le!
A tojásokat és a cukrot gépi habverővel keverjük el, adjuk hozzá a darált mákot és keverjük össze.
Adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a tejet, majd az egészet keverjük csomómentesre.
Öntsük a masszát sütőpapíros tepsibe, szórjuk rá a lecsepegtetett meggyet és előmelegített, 180 fokos sütőben, 30–35 perc alatt süssük készre.
Végezzünk tűpróbát!
Ha kihűlt, akkor szeleteljük, porcukorral kissé meghintjük és már tálalhatjuk is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »











