Kevert meggyes mákos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 35*24 cm-es tepsihez (ha még egy kicsit nagyobb tepsiben sütöd, akkor még vékonyabb lesz):
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 üveg meggybefőtt
Elkészítése:
A meggyet jól csepegtessük le!
A tojásokat és a cukrot gépi habverővel keverjük el, adjuk hozzá a darált mákot és keverjük össze.
Adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a tejet, majd az egészet keverjük csomómentesre.
Öntsük a masszát sütőpapíros tepsibe, szórjuk rá a lecsepegtetett meggyet és előmelegített, 180 fokos sütőben, 30–35 perc alatt süssük készre.
Végezzünk tűpróbát!
Ha kihűlt, akkor szeleteljük, porcukorral kissé meghintjük és már tálalhatjuk is.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »