Kevert meggyes mákos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 35*24 cm-es tepsihez (ha még egy kicsit nagyobb tepsiben sütöd, akkor még vékonyabb lesz):
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 üveg meggybefőtt
Elkészítése:
A meggyet jól csepegtessük le!
A tojásokat és a cukrot gépi habverővel keverjük el, adjuk hozzá a darált mákot és keverjük össze.
Adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a tejet, majd az egészet keverjük csomómentesre.
Öntsük a masszát sütőpapíros tepsibe, szórjuk rá a lecsepegtetett meggyet és előmelegített, 180 fokos sütőben, 30–35 perc alatt süssük készre.
Végezzünk tűpróbát!
Ha kihűlt, akkor szeleteljük, porcukorral kissé meghintjük és már tálalhatjuk is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »