Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kevert meggyes mákos recept

Kevert meggyes mákos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 35*24 cm-es tepsihez (ha még egy kicsit nagyobb tepsiben sütöd, akkor még vékonyabb lesz):

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg kristálycukor
    • 2 dl tej
    • 20 dkg darált mák
    • 20 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 üveg meggybefőtt

    Elkészítése:

    A meggyet jól csepegtessük le!

    A tojásokat és a cukrot gépi habverővel keverjük el, adjuk hozzá a darált mákot és keverjük össze.

    Adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a tejet, majd az egészet keverjük csomómentesre.

    Öntsük a masszát sütőpapíros tepsibe, szórjuk rá a lecsepegtetett meggyet és előmelegített, 180 fokos sütőben, 30–35 perc alatt süssük készre.

    Végezzünk tűpróbát!

    Ha kihűlt, akkor szeleteljük, porcukorral kissé meghintjük és már tálalhatjuk is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá