Kevert meggyes mákos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 35*24 cm-es tepsihez (ha még egy kicsit nagyobb tepsiben sütöd, akkor még vékonyabb lesz):

  • 3 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 üveg meggybefőtt

Elkészítése:

A meggyet jól csepegtessük le!

A tojásokat és a cukrot gépi habverővel keverjük el, adjuk hozzá a darált mákot és keverjük össze.

Adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a tejet, majd az egészet keverjük csomómentesre.

Öntsük a masszát sütőpapíros tepsibe, szórjuk rá a lecsepegtetett meggyet és előmelegített, 180 fokos sütőben, 30–35 perc alatt süssük készre.

Végezzünk tűpróbát!

Ha kihűlt, akkor szeleteljük, porcukorral kissé meghintjük és már tálalhatjuk is.