Fahéjas cukrozott dió recept
Hozzávalók:
- 10 dkg dió
- 5 dkg kristálycukor
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál víz
Elkészítése:
A diót száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, hogy az aromák felszabaduljanak. Közben a cukrot összekeverjük a fahéjjal. Amikor a dió már illatos és pirult, rászórjuk a fahéjas cukrot, és alaposan átkeverjük. Ezután hozzáadunk egy evőkanálnyi vizet, amely segít, hogy a cukor szépen bevonja a diót, és megakadályozza, hogy azonnal karamellizálódjon.
Folyamatosan kevergetjük, majd rázogatjuk a serpenyőt, hogy a diót egyenletesen befedje a cukros bevonat. Figyelünk, hogy a cukor ne karamellizálódjon túlságosan, csak finoman tapadjon a dióra. Amikor a bevonat szép és egyenletes, a diót sütőpapírra öntjük, és hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










