Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas cukrozott dió recept

Fahéjas cukrozott dió
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg dió
    • 5 dkg kristálycukor
    • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
    • 1 evőkanál víz

    Elkészítése:

    A diót száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, hogy az aromák felszabaduljanak. Közben a cukrot összekeverjük a fahéjjal. Amikor a dió már illatos és pirult, rászórjuk a fahéjas cukrot, és alaposan átkeverjük. Ezután hozzáadunk egy evőkanálnyi vizet, amely segít, hogy a cukor szépen bevonja a diót, és megakadályozza, hogy azonnal karamellizálódjon.

    Folyamatosan kevergetjük, majd rázogatjuk a serpenyőt, hogy a diót egyenletesen befedje a cukros bevonat. Figyelünk, hogy a cukor ne karamellizálódjon túlságosan, csak finoman tapadjon a dióra. Amikor a bevonat szép és egyenletes, a diót sütőpapírra öntjük, és hagyjuk kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá