Fahéjas cukrozott dió recept

Hozzávalók:
- 10 dkg dió
- 5 dkg kristálycukor
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál víz
Elkészítése:
A diót száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, hogy az aromák felszabaduljanak. Közben a cukrot összekeverjük a fahéjjal. Amikor a dió már illatos és pirult, rászórjuk a fahéjas cukrot, és alaposan átkeverjük. Ezután hozzáadunk egy evőkanálnyi vizet, amely segít, hogy a cukor szépen bevonja a diót, és megakadályozza, hogy azonnal karamellizálódjon.
Folyamatosan kevergetjük, majd rázogatjuk a serpenyőt, hogy a diót egyenletesen befedje a cukros bevonat. Figyelünk, hogy a cukor ne karamellizálódjon túlságosan, csak finoman tapadjon a dióra. Amikor a bevonat szép és egyenletes, a diót sütőpapírra öntjük, és hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »