Fahéjas cukrozott dió recept

Hozzávalók:
- 10 dkg dió
- 5 dkg kristálycukor
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál víz
Elkészítése:
A diót száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, hogy az aromák felszabaduljanak. Közben a cukrot összekeverjük a fahéjjal. Amikor a dió már illatos és pirult, rászórjuk a fahéjas cukrot, és alaposan átkeverjük. Ezután hozzáadunk egy evőkanálnyi vizet, amely segít, hogy a cukor szépen bevonja a diót, és megakadályozza, hogy azonnal karamellizálódjon.
Folyamatosan kevergetjük, majd rázogatjuk a serpenyőt, hogy a diót egyenletesen befedje a cukros bevonat. Figyelünk, hogy a cukor ne karamellizálódjon túlságosan, csak finoman tapadjon a dióra. Amikor a bevonat szép és egyenletes, a diót sütőpapírra öntjük, és hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »