Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós rakottas recept

Diós rakottas
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 csomag négyszögletes háztartási keksz
    • 8 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 20 dkg cukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg darált dió

    Sárga krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 20 dkg cukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 7 dl tej
    • 10 dkg margarin

    Csokis krém:

    • 10 dkg olvasztott csokoládé
    • 1 csomag csokis pudingpor
    • 2 dl tej
    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg cukor

    A tészta hozzávalóit jó alaposan összedolgozzuk. A fehérjét nem kell habbá verni! Zsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.) Ha a tészta megsült akkor a tepsiben hagyjuk kihűlni és itt is töltjük meg.
    A sárga krémhez a pudingot a sárgákkal, és 10 dkg cukorral felfőzzük. A margarint a maradék cukorral habosra keverjük és a sárga masszához adjuk. Az egészet jó alaposan összedolgozzuk.
    A csokis krémhez a pudingot tejjel sűrűre főzzük és belekeverjük az olvasztott csokoládét, majd ezt jól felfőzzük és hűlni hagyjuk. A margarint 10 dkg cukorral habosra keverjük, majd a pudinghoz dolgozzuk.
    A tepsiben kihűlt tésztát megkenjük az összes sárga krémmel,ezután befedjük a háztartási keksszel,majd erre egyenletesen rásimítjuk a csokoládés krémet,és kókuszreszelékkel szórjuk. Hideg helyen tároljuk,és másnap vizes késsel kockára szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá