Diós rakottas

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 1 csomag négyszögletes háztartási keksz
  • 8 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 6 tojás fehérje
  • 15 dkg darált dió

Sárga krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 6 tojás sárgája
  • 7 dl tej
  • 10 dkg margarin

Csokis krém:

  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 2 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor

A tészta hozzávalóit jó alaposan összedolgozzuk. A fehérjét nem kell habbá verni! Zsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.) Ha a tészta megsült akkor a tepsiben hagyjuk kihűlni és itt is töltjük meg.
A sárga krémhez a pudingot a sárgákkal, és 10 dkg cukorral felfőzzük. A margarint a maradék cukorral habosra keverjük és a sárga masszához adjuk. Az egészet jó alaposan összedolgozzuk.
A csokis krémhez a pudingot tejjel sűrűre főzzük és belekeverjük az olvasztott csokoládét, majd ezt jól felfőzzük és hűlni hagyjuk. A margarint 10 dkg cukorral habosra keverjük, majd a pudinghoz dolgozzuk.
A tepsiben kihűlt tésztát megkenjük az összes sárga krémmel,ezután befedjük a háztartási keksszel,majd erre egyenletesen rásimítjuk a csokoládés krémet,és kókuszreszelékkel szórjuk. Hideg helyen tároljuk,és másnap vizes késsel kockára szeleteljük.