Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kosárka recept

Diós kosárka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg margarin
    • 40 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 20 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A töltelékhez:

    • baracklekvár
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 4 ek cukor
    • 25 dkg darált dió

    Elkészítés:

    Az alapanyagokat összegyúrjuk, és vékonyan a kikent kosárka formákba nyomkodjuk, (ez lehet muffin forma is akár).

    Közepébe kevés baracklekvárt teszünk.

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a darált diót. Ezzel a habbal a kosarakat megtöltjük.

    Előmelegített sütőben közepes hőfokon, kb. 10 perc alatt megsütjük.

    Ezután a formákból kiforgatva hagyjuk kihűlni. sütési hőfok: 180°C

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá