Diós kosárka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 40 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája

A töltelékhez:

  • baracklekvár
  • 4 tojásfehérje
  • 4 ek cukor
  • 25 dkg darált dió

Elkészítés:

Az alapanyagokat összegyúrjuk, és vékonyan a kikent kosárka formákba nyomkodjuk, (ez lehet muffin forma is akár).

Közepébe kevés baracklekvárt teszünk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a darált diót. Ezzel a habbal a kosarakat megtöltjük.

Előmelegített sütőben közepes hőfokon, kb. 10 perc alatt megsütjük.

Ezután a formákból kiforgatva hagyjuk kihűlni. sütési hőfok: 180°C