Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos-mákos pettyeske recept

Citromos-mákos pettyeske
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 16 dkg margarin
    • 16 dkg porcukor
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • fél csomag sütőpor
    • kevés tej

    Mákos töltelékhez:

    • 20 dkg darált mák
    • 20 dkg porcukor
    • 1 db citrom
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Mázhoz:

    • 10 dkg porcukor
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 10 dkg margarin
    • 2 ek víz

    A tésztalap lekenéséhez:

    • meggy vagy más pikáns lekvár

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,ha nem állna össze a tészta,akkor egy kis tejet adjunk hozzá. A tésztát 3 részre osztjuk, hideg helyen pihentetjük. Az első rész tésztát tepsi nagyságúra sodorjuk(25×39 cm méretű), majd a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Villával megszurkáljuk és megkenjük lekvárral. A második részből rudakat sodrunk, sorba rakjuk a tésztalapon. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Beletesszük a mákot, a citrom levét és reszelt héját. A mákos masszát elsimítjuk a rudak tetején, majd befedjük a maradék tésztalappal. 180 fokos sütőben világosra sütjük.
    A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, majd összeforraljuk lassú tűzön. A kihűlt süteményre öntjük. Szép,fényes máz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá