Hozzávalók:
Tésztához:
Mákos töltelékhez:
Mázhoz:
A tésztalap lekenéséhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,ha nem állna össze a tészta,akkor egy kis tejet adjunk hozzá. A tésztát 3 részre osztjuk, hideg helyen pihentetjük. Az első rész tésztát tepsi nagyságúra sodorjuk(25×39 cm méretű), majd a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Villával megszurkáljuk és megkenjük lekvárral. A második részből rudakat sodrunk, sorba rakjuk a tésztalapon. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Beletesszük a mákot, a citrom levét és reszelt héját. A mákos masszát elsimítjuk a rudak tetején, majd befedjük a maradék tésztalappal. 180 fokos sütőben világosra sütjük.
A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, majd összeforraljuk lassú tűzön. A kihűlt süteményre öntjük. Szép,fényes máz.