Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-aszalt szilvás, kelt pite recept

Mákos-aszalt szilvás, kelt pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj (margarin)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • fél tasak szárított élesztő
    • 1,5 dl tej
    • 10 dkg porcukor

    Töltelék:

    • 5-6 ek szilvalekvár
    • 30 dkg mák
    • 10 dkg kristálycukor
    • 3 ek méz
    • 10 dkg aszalt szilva (felvágva)
    • 1 dl tej
    • 1 tk fahéj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • csipet só

    Elkészítése:

    Szitáljuk egy tálba a lisztet, morzsoljuk hozzá a vajat, keverjük össze a cukorral, a sóval és az élesztővel. Adjuk hozzá a tojássárgáját és a tejet. Alaposan gyúrjuk össze és pihentessük legalább fél órát, ameddig elkészítjük a tölteléket.

    A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Ezután tegyük egy edénybe az összes hozzávalót és melegítsük össze. Ha kihűlt, keverjük óvatosan hozzá a tojásfehérjét.

    A tésztát felezzük el. A tészta egyik felét enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki és tegyük egy kivajazott kicsi tepsibe. Egy villával szurkáljuk meg és kenjük meg házi lekvárral. Ezután kenjük rá a mákos tölteléket és a helyezzük rá a másik kinyújtott tésztalapot.

    Kenjük le a tésztát felvert tojással és süssük a 180 fokra előmelegített sütőben 35 percet. Langyosan szórjuk meg porcukorral, ha kihűlt szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá