Mákos almatorta recept
Hozzávalók:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek eritrit
- 5 ek darált mák
Töltelék:
- 1 kg reszelt alma
- 2 ek eritrit
- 3 dl víz
- fahéj
- 1 csomag zselatin
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével.
Ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné kevertetjük.
Zsírozott, lisztezett pite formába simítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
Eközben a vízben a zselatint felfőzzük (forrás pontig melegítjük, de nem forraljuk!), eritrittel és fahéjjal ízesített reszelt almát hozzáadjuk és a kisült – tálra borított – mákos piskótára kenjük.
Egy-két órára hűtőbe tesszük, szeleteljük és készen is van, az egészséges vitamindús tortánk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









