Máglyarakás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 kifli
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél liter tej
- 5 dkg vaj
- 4 ek lekvár
- 1-2 alma
- 1 marék mazsola
- 2 ek darált dió
- fahéj
Elkészítése:
A kifliket karikára vágjuk. A tojássárgákat a cukorral összekeverjük és felöntjük a tejjel.
Az almákat felszeleteljük, kevés fahéjjal megszórjuk és 2,5 dkg vajon megpároljuk.
Egy sütőformát a maradék vajjal kikenünk, a tejes öntetbe beleforgatjuk a kiflik felét és kirakjuk a forma alját vele. Rárendezzük az almát, a mazsolát és a diót. Megszórjuk fahéjjal, vaníliás cukorral, 2 ek lekvárral lekenjük, és jöhet a maradék tejbe áztatott kifli.
Újra cukros fahéj és a maradék lekvár, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Kivesszük a sütőből és rásimítjuk az 1 ek cukorral habbá vert tojásfehérjét, majd még 10 percig (míg a hab kicsit “megbarnul”) sütjük.
Jó étvágyat mindenkinek!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »