Máglyarakás recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 kifli
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél liter tej
- 5 dkg vaj
- 4 ek lekvár
- 1-2 alma
- 1 marék mazsola
- 2 ek darált dió
- fahéj
Elkészítése:
A kifliket karikára vágjuk. A tojássárgákat a cukorral összekeverjük és felöntjük a tejjel.
Az almákat felszeleteljük, kevés fahéjjal megszórjuk és 2,5 dkg vajon megpároljuk.
Egy sütőformát a maradék vajjal kikenünk, a tejes öntetbe beleforgatjuk a kiflik felét és kirakjuk a forma alját vele. Rárendezzük az almát, a mazsolát és a diót. Megszórjuk fahéjjal, vaníliás cukorral, 2 ek lekvárral lekenjük, és jöhet a maradék tejbe áztatott kifli.
Újra cukros fahéj és a maradék lekvár, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Kivesszük a sütőből és rásimítjuk az 1 ek cukorral habbá vert tojásfehérjét, majd még 10 percig (míg a hab kicsit “megbarnul”) sütjük.
Jó étvágyat mindenkinek!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.