Máglyarakás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 kifli
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél liter tej
- 5 dkg vaj
- 4 ek lekvár
- 1-2 alma
- 1 marék mazsola
- 2 ek darált dió
- fahéj
Elkészítése:
A kifliket karikára vágjuk. A tojássárgákat a cukorral összekeverjük és felöntjük a tejjel.
Az almákat felszeleteljük, kevés fahéjjal megszórjuk és 2,5 dkg vajon megpároljuk.
Egy sütőformát a maradék vajjal kikenünk, a tejes öntetbe beleforgatjuk a kiflik felét és kirakjuk a forma alját vele. Rárendezzük az almát, a mazsolát és a diót. Megszórjuk fahéjjal, vaníliás cukorral, 2 ek lekvárral lekenjük, és jöhet a maradék tejbe áztatott kifli.
Újra cukros fahéj és a maradék lekvár, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Kivesszük a sütőből és rásimítjuk az 1 ek cukorral habbá vert tojásfehérjét, majd még 10 percig (míg a hab kicsit “megbarnul”) sütjük.
Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









