Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Máglyarakás recept

Máglyarakás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 kifli
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • fél liter tej
    • 5 dkg vaj
    • 4 ek lekvár
    • 1-2 alma
    • 1 marék mazsola
    • 2 ek darált dió
    • fahéj

    Elkészítése:

    A kifliket karikára vágjuk. A tojássárgákat a cukorral összekeverjük és felöntjük a tejjel.

    Az almákat felszeleteljük, kevés fahéjjal megszórjuk és 2,5 dkg vajon megpároljuk.

    Egy sütőformát a maradék vajjal kikenünk, a tejes öntetbe beleforgatjuk a kiflik felét és kirakjuk a forma alját vele. Rárendezzük az almát, a mazsolát és a diót. Megszórjuk fahéjjal, vaníliás cukorral, 2 ek lekvárral lekenjük, és jöhet a maradék tejbe áztatott kifli.

    Újra cukros fahéj és a maradék lekvár, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

    Kivesszük a sütőből és rásimítjuk az 1 ek cukorral habbá vert tojásfehérjét, majd még 10 percig (míg a hab kicsit “megbarnul”) sütjük.

    Jó étvágyat mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá