Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártej recept

Madártej
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 l tej
    • 15 dkg cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1-2 csipet só

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd beletesszük a pudingport és az egészet jól összekeverjük.

    A tejet feltesszük forrni, közben beletesszük a 1-2 csipet sót.

    A fehérjéket felverjük kemény habbá.

    Miután felforrt a tej, takarékra vesszük a lángot alatta és az evőkanalat belemártjuk a forró tejbe, majd kis halmokat teszünk a felvert habból a tejbe. Mindkét oldalát megfőzzük (én kb 20 másodperc után fordítottam át), majd szűrűkanál segítségével kivesszük és félretesszük a már megfőtt habot.

    Végül a forró tejből kb 6-8 evőkanállal beleteszünk a cukros-pudingos tojás sárgájába, jól összekeverjük (azért, hogy ne csomósodjon össze), majd beleöntjük a cukros-pudingos tojás sárgáját a tejbe, közben folyamatosan keverjük. Egy kicsit felfőzzük (de csak addig, míg elkezd egy kicsit besűrűsödni).

    Félretesszük hűlni és a tetejére tesszük a hab halmocskákat. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá