Madártej

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 l tej
  • 15 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1-2 csipet só

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd beletesszük a pudingport és az egészet jól összekeverjük.

A tejet feltesszük forrni, közben beletesszük a 1-2 csipet sót.

A fehérjéket felverjük kemény habbá.

Miután felforrt a tej, takarékra vesszük a lángot alatta és az evőkanalat belemártjuk a forró tejbe, majd kis halmokat teszünk a felvert habból a tejbe. Mindkét oldalát megfőzzük (én kb 20 másodperc után fordítottam át), majd szűrűkanál segítségével kivesszük és félretesszük a már megfőtt habot.

Végül a forró tejből kb 6-8 evőkanállal beleteszünk a cukros-pudingos tojás sárgájába, jól összekeverjük (azért, hogy ne csomósodjon össze), majd beleöntjük a cukros-pudingos tojás sárgáját a tejbe, közben folyamatosan keverjük. Egy kicsit felfőzzük (de csak addig, míg elkezd egy kicsit besűrűsödni).

Félretesszük hűlni és a tetejére tesszük a hab halmocskákat. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat kívánok!