Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Macaron recept

Macaron
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Kb. 40 pár macaronhoz

    • 15 dkg mandulaliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5 dkg kristálycukor
    • 150 g porcukor
    • 1 késhegynyi piros ételfesték

    Töltelék

    • 10 dkg jó minőségű tejcsokoládé
    • 0,5 dl tejszín
    • 1 tk vaj
    • 1-2 ek konyak

    Elkészítése:

    A mandulalisztet és a porcukrot egy mélyebb tálba szitáljuk. A tojásfehérjét habosítani kezdjük, majd mikor kifehéredik, hozzáadjuk a kristálycukrot és az ételfestéket. A tojásfehérje hab kb. 6-8 perc alatt éri el a megfelelő keménységet, legyünk türelmesek, és várjuk ki ezt az időt!

    A mandulás keveréket óvatosan ráöntjük a tojáshabra, összekeverjük körkörös mozdulattal a tésztát, amíg az kicsit fényesebb lesz, és a spatuláról egyenletesen folyik le.

    Sima csőrös habzsákból nyomjuk ki a macaronokat a macaronos szilikonra, majd sütés előtt legalább 45 percig pihentessük őket. Végül előmelegített, 160°C-os sütőben, légkeverés nélkül 12 percet süssük.

    Könnyedén le tudjuk emelni a kész macaronokat a szilikonról, ha hagyjuk őket teljesen kihűlni.

    Töltelék:

    A töltelékhez az étcsokit mikróban 15-20 másodpercenként átkeverve lassan olvasszuk fel, majd keverjük simára a tejszínnel, vajjal és konyakkal. A tölteléket kb. 15-20 percre tegyük hűtőbe, majd ha egy kissé visszaszilárdult, de még evőkanállal könnyen keverhető, szedjük át egy kis habzsákba, és töltsük meg vele a macaronokat.

    Tipp:

    Az elkészült macaronok hűtőben kb. 1 hétig állnak el, az elkészítésük után lehetőség szerint csak másnap fogyasszuk, hiszen ekkorra érnek össze az ízek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá