Hozzávalók:
Kb. 40 pár macaronhoz
Töltelék
Elkészítése:
A mandulalisztet és a porcukrot egy mélyebb tálba szitáljuk. A tojásfehérjét habosítani kezdjük, majd mikor kifehéredik, hozzáadjuk a kristálycukrot és az ételfestéket. A tojásfehérje hab kb. 6-8 perc alatt éri el a megfelelő keménységet, legyünk türelmesek, és várjuk ki ezt az időt!
A mandulás keveréket óvatosan ráöntjük a tojáshabra, összekeverjük körkörös mozdulattal a tésztát, amíg az kicsit fényesebb lesz, és a spatuláról egyenletesen folyik le.
Sima csőrös habzsákból nyomjuk ki a macaronokat a macaronos szilikonra, majd sütés előtt legalább 45 percig pihentessük őket. Végül előmelegített, 160°C-os sütőben, légkeverés nélkül 12 percet süssük.
Könnyedén le tudjuk emelni a kész macaronokat a szilikonról, ha hagyjuk őket teljesen kihűlni.
A töltelékhez az étcsokit mikróban 15-20 másodpercenként átkeverve lassan olvasszuk fel, majd keverjük simára a tejszínnel, vajjal és konyakkal. A tölteléket kb. 15-20 percre tegyük hűtőbe, majd ha egy kissé visszaszilárdult, de még evőkanállal könnyen keverhető, szedjük át egy kis habzsákba, és töltsük meg vele a macaronokat.
Az elkészült macaronok hűtőben kb. 1 hétig állnak el, az elkészítésük után lehetőség szerint csak másnap fogyasszuk, hiszen ekkorra érnek össze az ízek!