Lusta torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 22 cm-es kapcsos tortaformához:
Alap:
- 18 dkg finomliszt
- 18 dkg búzadara
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg porcukor
Túrós töltelék:
- 50 dkg krémes túró
- 10 dkg cukor
- tejföl szükség szerint
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve (aki szereti a héját is belereszelheti)
Almás töltelék:
- 3-4 nagyobb alma
- 1 tk őrölt fahéj
Tetejére:
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A forma alját és oldalát is bevonjuk sütőpapírral. A sütőt 180 fokon előmelegítjük.
Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd 4 egyenlő részre osztjuk.
A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük annyi tejföllel, hogy könnyen kenhető masszát kapjunk.
Az almás töltelékhez az almákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha nagyon sok levet engedne, akkor kissé nyomkodjuk ki, majd keverjük el a fahéjjal.
Összeállítás:
A formát állítsuk egy tepsire. A forma aljába szórjuk bele az egyik negyed adag “tésztát” és simítsuk el egyenletesen. Ezen a por állagú részen osszuk el a túró töltelék felét. Sokkal egyszerűbb lesz úgy, hogy sok kis pöttyöt teszünk a formába, majd óvatosan elegyengetjük.
A túrós masszára szórjuk rá a következő adag “tésztát” és simítsuk el teljesen. Ezen oszlassuk el a lereszelt almát, majd simítsunk rá egy következő adag lisztes keveréket, végül ezen oszlassuk el a maradék túrós tölteléket. Az egészet fedjük be az utolsó adag lisztes keverékkel.
A tejet és a vajat olvasszuk össze, majd öntsük a sütire óvatosan. A sütit jó sok helyen szurkáljuk meg villával, hogy a folyadék le tudjon az aljára folyni, így a száraz, lisztes keverék be tudja majd szívni sülés közben.
Süssük kb 60 percig. A kész sütit szeletelés előtt hűtsük ki teljesen.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









