Lusta torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 22 cm-es kapcsos tortaformához:
Alap:
- 18 dkg finomliszt
- 18 dkg búzadara
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg porcukor
Túrós töltelék:
- 50 dkg krémes túró
- 10 dkg cukor
- tejföl szükség szerint
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve (aki szereti a héját is belereszelheti)
Almás töltelék:
- 3-4 nagyobb alma
- 1 tk őrölt fahéj
Tetejére:
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A forma alját és oldalát is bevonjuk sütőpapírral. A sütőt 180 fokon előmelegítjük.
Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd 4 egyenlő részre osztjuk.
A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük annyi tejföllel, hogy könnyen kenhető masszát kapjunk.
Az almás töltelékhez az almákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha nagyon sok levet engedne, akkor kissé nyomkodjuk ki, majd keverjük el a fahéjjal.
Összeállítás:
A formát állítsuk egy tepsire. A forma aljába szórjuk bele az egyik negyed adag “tésztát” és simítsuk el egyenletesen. Ezen a por állagú részen osszuk el a túró töltelék felét. Sokkal egyszerűbb lesz úgy, hogy sok kis pöttyöt teszünk a formába, majd óvatosan elegyengetjük.
A túrós masszára szórjuk rá a következő adag “tésztát” és simítsuk el teljesen. Ezen oszlassuk el a lereszelt almát, majd simítsunk rá egy következő adag lisztes keveréket, végül ezen oszlassuk el a maradék túrós tölteléket. Az egészet fedjük be az utolsó adag lisztes keverékkel.
A tejet és a vajat olvasszuk össze, majd öntsük a sütire óvatosan. A sütit jó sok helyen szurkáljuk meg villával, hogy a folyadék le tudjon az aljára folyni, így a száraz, lisztes keverék be tudja majd szívni sülés közben.
Süssük kb 60 percig. A kész sütit szeletelés előtt hűtsük ki teljesen.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »