Lusta torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 22 cm-es kapcsos tortaformához:
Alap:
- 18 dkg finomliszt
- 18 dkg búzadara
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg porcukor
Túrós töltelék:
- 50 dkg krémes túró
- 10 dkg cukor
- tejföl szükség szerint
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve (aki szereti a héját is belereszelheti)
Almás töltelék:
- 3-4 nagyobb alma
- 1 tk őrölt fahéj
Tetejére:
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A forma alját és oldalát is bevonjuk sütőpapírral. A sütőt 180 fokon előmelegítjük.
Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd 4 egyenlő részre osztjuk.
A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük annyi tejföllel, hogy könnyen kenhető masszát kapjunk.
Az almás töltelékhez az almákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha nagyon sok levet engedne, akkor kissé nyomkodjuk ki, majd keverjük el a fahéjjal.
Összeállítás:
A formát állítsuk egy tepsire. A forma aljába szórjuk bele az egyik negyed adag “tésztát” és simítsuk el egyenletesen. Ezen a por állagú részen osszuk el a túró töltelék felét. Sokkal egyszerűbb lesz úgy, hogy sok kis pöttyöt teszünk a formába, majd óvatosan elegyengetjük.
A túrós masszára szórjuk rá a következő adag “tésztát” és simítsuk el teljesen. Ezen oszlassuk el a lereszelt almát, majd simítsunk rá egy következő adag lisztes keveréket, végül ezen oszlassuk el a maradék túrós tölteléket. Az egészet fedjük be az utolsó adag lisztes keverékkel.
A tejet és a vajat olvasszuk össze, majd öntsük a sütire óvatosan. A sütit jó sok helyen szurkáljuk meg villával, hogy a folyadék le tudjon az aljára folyni, így a száraz, lisztes keverék be tudja majd szívni sülés közben.
Süssük kb 60 percig. A kész sütit szeletelés előtt hűtsük ki teljesen.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »