Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lúdláb szelet karácsonyi köntösben recept

Lúdláb szelet karácsonyi köntösben
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál kakaó
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 2 csomag csokoládés pudingpor
    • 0,5 l tej
    • 20 dkg puha margarin
    • 15-20 dkg porcukor

    Díszítés:

    • 40 dkg marcipán
    • 1 csomag tortadara

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    6 tojás fehérjét kikeverünk 6 evőkanál cukorral, majd beleöntjük a 6 tojás sárgáját, hozzáadunk 4 evőkanál lisztet, 2 evőkanál kakaót, 1 sütőport. kb. 170 fokon 20 percig, tűpróbáig sütjük.

    A krém elkészítése:

    Fél liter tejben megfőzzük a pudingporokat, a margarint a cukorral habosra keverjük, majd ha kihűlt a puding a kettőt összekeverjük. Megkenjük vele a tésztát, majd megszórjuk tortadarával.

    Díszítés:

    30 dkg marcipánt zöld ételfestékkel színezünk, majd szilikonos sütőpapíron kinyújtjuk. Egy kartondobozból kivágjuk a fenyő formát, majd bevonjuk alufóliával és a marcipánra fektetjük. Szikével körbevágjuk és a krémre fektetjük a fenyőfát.

    A hópelyhek sütikiszúróval készültek.

    Tipp:

    A marcipánból sok leesik a forma miatt, de kevesebb marcipánból nem lehet szépen kinyújtani.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá