Lúdláb szelet karácsonyi köntösben

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 20 dkg puha margarin
  • 15-20 dkg porcukor

Díszítés:

  • 40 dkg marcipán
  • 1 csomag tortadara

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

6 tojás fehérjét kikeverünk 6 evőkanál cukorral, majd beleöntjük a 6 tojás sárgáját, hozzáadunk 4 evőkanál lisztet, 2 evőkanál kakaót, 1 sütőport. kb. 170 fokon 20 percig, tűpróbáig sütjük.

A krém elkészítése:

Fél liter tejben megfőzzük a pudingporokat, a margarint a cukorral habosra keverjük, majd ha kihűlt a puding a kettőt összekeverjük. Megkenjük vele a tésztát, majd megszórjuk tortadarával.

Díszítés:

30 dkg marcipánt zöld ételfestékkel színezünk, majd szilikonos sütőpapíron kinyújtjuk. Egy kartondobozból kivágjuk a fenyő formát, majd bevonjuk alufóliával és a marcipánra fektetjük. Szikével körbevágjuk és a krémre fektetjük a fenyőfát.

A hópelyhek sütikiszúróval készültek.

Tipp:

A marcipánból sok leesik a forma miatt, de kevesebb marcipánból nem lehet szépen kinyújtani.