Vaníliás holdak recept

Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg dió
- 10 dkg vaj
- 7 dkg porcukor
- késhegynyi sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vaníliás porcukor a forgatáshoz
Elkészítése:
A diót ledaráljuk, majd összekeverjük a liszttel, porcukorral és sütőporral. A vajat gyorsan belemorzsoljuk a száraz hozzávalókba, végül hozzáadjuk a tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. A kissé lágy tésztát folpackba csomagolva hűtőbe tesszük egy órára, hogy a vaj visszadermedjen, így könnyebben dolgozhatunk majd vele.
Amikor a tészta készen áll, 190 fokra előmelegítjük a sütőt, és két tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztából kis hurkákat sodrunk, amelyeket 5 cm-es darabokra vágunk. A darabokat kifli formára hajlítjuk, végüket kissé elvékonyítjuk, és a tepsire helyezzük, egymástól ujjnyi távolságra.
A kifliket kb. 10 perc alatt megsütjük, figyelve, hogy a csücske épp csak elkezdjen színesedni. Még forrón vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgatjuk őket, ami édes, illatos bevonatot ad a süteményeknek.
Bár fém dobozban sokáig elállna, garantálom, hogy túl finom ahhoz, hogy sokáig maradjon belőle!
Sztori:
Ez a recept az egyik kedvenc nagymamám süteményei közül, amit mindig az ünnepek közeledtével készített el. Gyerekként imádtam, ahogy a konyhát belengte a frissen sült, diós kiflik édes illata, és alig vártam, hogy kicsit kihűljenek, hogy megcsipkedhessem a tálcáról.
Azóta is minden évben készítek egy adagot, mert ez a sütemény valahogy mindig meghozza a hangulatot, és visszarepít a nagymama konyhájába. Bár fém dobozban elállna, nálunk sosem marad meg sokáig – egyszerűen képtelenség abbahagyni!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Villámgyors sütemények háztartási kekszből
A kekszes sütik mindig igazi jolly jokerek a konyhában: gyorsan elkészíthet
Tovább olvasom »
10 mennyei epres torta recept, amit imádni fogsz
Az eper az egyik legnépszerűbb gyümölcs tavasszal és nyáron, és nem véletle
Tovább olvasom »
Hűs nyári örömök: 9 isteni gyümölcsleves recept
Ebben a válogatásban kilenc különleges gyümölcslevest gyűjtöttünk össze, am
Tovább olvasom »
A legfinomabb házi gyömbérszörp
A gyömbér nemcsak jellegzetes aromája és kellemesen csípős íze miatt kedvel
Tovább olvasom »
Így készül a tökéletes alaplé – Tippek és trükkök lépésről lépésre
Egy igazán jó alaplé a lelke számtalan levesnek, mártásnak, rizottónak, sőt
Tovább olvasom »
TOP 5 grill pác, ami minden visz
A nyári grillpartik titkos fegyvere nem a grillsütő vagy a szélcsendes idő,
Tovább olvasom »