Vaníliás holdak recept
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg dió
- 10 dkg vaj
- 7 dkg porcukor
- késhegynyi sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - vaníliás porcukor a forgatáshoz
Elkészítése:
A diót ledaráljuk, majd összekeverjük a liszttel, porcukorral és sütőporral. A vajat gyorsan belemorzsoljuk a száraz hozzávalókba, végül hozzáadjuk a tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. A kissé lágy tésztát folpackba csomagolva hűtőbe tesszük egy órára, hogy a vaj visszadermedjen, így könnyebben dolgozhatunk majd vele.
Amikor a tészta készen áll, 190 fokra előmelegítjük a sütőt, és két tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztából kis hurkákat sodrunk, amelyeket 5 cm-es darabokra vágunk. A darabokat kifli formára hajlítjuk, végüket kissé elvékonyítjuk, és a tepsire helyezzük, egymástól ujjnyi távolságra.
A kifliket kb. 10 perc alatt megsütjük, figyelve, hogy a csücske épp csak elkezdjen színesedni. Még forrón vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgatjuk őket, ami édes, illatos bevonatot ad a süteményeknek.
Bár fém dobozban sokáig elállna, garantálom, hogy túl finom ahhoz, hogy sokáig maradjon belőle!
Sztori:
Ez a recept az egyik kedvenc nagymamám süteményei közül, amit mindig az ünnepek közeledtével készített el. Gyerekként imádtam, ahogy a konyhát belengte a frissen sült, diós kiflik édes illata, és alig vártam, hogy kicsit kihűljenek, hogy megcsipkedhessem a tálcáról.
Azóta is minden évben készítek egy adagot, mert ez a sütemény valahogy mindig meghozza a hangulatot, és visszarepít a nagymama konyhájába. Bár fém dobozban elállna, nálunk sosem marad meg sokáig – egyszerűen képtelenség abbahagyni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










