Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás holdak recept

Vaníliás holdak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg finomliszt
    • 10 dkg dió
    • 10 dkg vaj
    • 7 dkg porcukor
    • késhegynyi sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • vaníliás porcukor a forgatáshoz

    Elkészítése:

    A diót ledaráljuk, majd összekeverjük a liszttel, porcukorral és sütőporral. A vajat gyorsan belemorzsoljuk a száraz hozzávalókba, végül hozzáadjuk a tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. A kissé lágy tésztát folpackba csomagolva hűtőbe tesszük egy órára, hogy a vaj visszadermedjen, így könnyebben dolgozhatunk majd vele.

    Amikor a tészta készen áll, 190 fokra előmelegítjük a sütőt, és két tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztából kis hurkákat sodrunk, amelyeket 5 cm-es darabokra vágunk. A darabokat kifli formára hajlítjuk, végüket kissé elvékonyítjuk, és a tepsire helyezzük, egymástól ujjnyi távolságra.

    A kifliket kb. 10 perc alatt megsütjük, figyelve, hogy a csücske épp csak elkezdjen színesedni. Még forrón vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgatjuk őket, ami édes, illatos bevonatot ad a süteményeknek.

    Bár fém dobozban sokáig elállna, garantálom, hogy túl finom ahhoz, hogy sokáig maradjon belőle!

    Sztori:

    Ez a recept az egyik kedvenc nagymamám süteményei közül, amit mindig az ünnepek közeledtével készített el. Gyerekként imádtam, ahogy a konyhát belengte a frissen sült, diós kiflik édes illata, és alig vártam, hogy kicsit kihűljenek, hogy megcsipkedhessem a tálcáról.

    Azóta is minden évben készítek egy adagot, mert ez a sütemény valahogy mindig meghozza a hangulatot, és visszarepít a nagymama konyhájába. Bár fém dobozban elállna, nálunk sosem marad meg sokáig – egyszerűen képtelenség abbahagyni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá