Vaníliás holdak recept

Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg dió
- 10 dkg vaj
- 7 dkg porcukor
- késhegynyi sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vaníliás porcukor a forgatáshoz
Elkészítése:
A diót ledaráljuk, majd összekeverjük a liszttel, porcukorral és sütőporral. A vajat gyorsan belemorzsoljuk a száraz hozzávalókba, végül hozzáadjuk a tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. A kissé lágy tésztát folpackba csomagolva hűtőbe tesszük egy órára, hogy a vaj visszadermedjen, így könnyebben dolgozhatunk majd vele.
Amikor a tészta készen áll, 190 fokra előmelegítjük a sütőt, és két tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztából kis hurkákat sodrunk, amelyeket 5 cm-es darabokra vágunk. A darabokat kifli formára hajlítjuk, végüket kissé elvékonyítjuk, és a tepsire helyezzük, egymástól ujjnyi távolságra.
A kifliket kb. 10 perc alatt megsütjük, figyelve, hogy a csücske épp csak elkezdjen színesedni. Még forrón vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgatjuk őket, ami édes, illatos bevonatot ad a süteményeknek.
Bár fém dobozban sokáig elállna, garantálom, hogy túl finom ahhoz, hogy sokáig maradjon belőle!
Sztori:
Ez a recept az egyik kedvenc nagymamám süteményei közül, amit mindig az ünnepek közeledtével készített el. Gyerekként imádtam, ahogy a konyhát belengte a frissen sült, diós kiflik édes illata, és alig vártam, hogy kicsit kihűljenek, hogy megcsipkedhessem a tálcáról.
Azóta is minden évben készítek egy adagot, mert ez a sütemény valahogy mindig meghozza a hangulatot, és visszarepít a nagymama konyhájába. Bár fém dobozban elállna, nálunk sosem marad meg sokáig – egyszerűen képtelenség abbahagyni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »