Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökös-mákos linzer recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1-2 evőkanál tejföl
    • reszelt citromhéj
    • 1 vaníliás cukor
    • pici só
    • fél sütőpor

    Töltelékhez:

    • 20-30 dkg sütőtök (tisztítva mérve)
    • pici vaj vagy margarin
    • 2 dl tej
    • 15 dkg cukor
    • reszelt narancshéj
    • 20 dkg darált mák
    • 5 dkg zsemlemorzsa
    • őrölt fahéj
    • csipetnyi só
    • a kenéshez 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:
    A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, csipetnyi sót, a vaníliás cukrot, a sütőport és a citromhéjat, majd a tojássárgáját és annyi tejfölt, hogy gyúrható linzertésztát kapjunk. Pihentessük a tésztát kb. egy órát a hűtőben! Közben a sütőtököt apró kockákra vágjuk , és kevés vajon 1-2 percig megfuttatjuk. A tejet a cukorral és a narancshéjjal felforraljuk, majd beleöntjük az összes többi hozzávalót, és sűrű masszává főzzük (2-3 perc). Végül belekeverjük a sütőtököt is. A tészta kétharmadát 3-4 mm-re nyújtjuk, tepsibe helyezzük, és 180 fokos sütőben világos zsemleszínűre sütjük (még mák nélkül). Majd az így megsült tésztára helyezzük a tölteléket. A maradék tésztából kis rácsokat sodrunk (vagy kinyújtva vékony csíkokat vágunk) és rácsosan a töltelékre helyezzük. A tésztacsíkokat megkenjük tojássárgájával és a sütőbe visszatéve még kb. 20 percig sütjük. Porcukorral meghintve is tálalhatjuk, de anélkül is finom.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá