Tátrai teasütemény Eta módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 7 dkg reszelt csokoládé
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 narancs reszelt héja
- 10 dkg lekvár
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A jól kidolgozott tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felébe a narancs reszelt héját, a másik felébe a reszelt csokoládét dolgozzuk bele.
A tésztákat 5 mm vastagságúra sodorjuk, formával kiszúrjuk és sütőpapíral bélelt tepsibe rakjuk.
170 fokon aranybarnára sütjük. Az én sütömben 7 perc alatt megsült.
A kihűlt korongokat összeragasztjuk lekvárral. Én sárgabarack és málna dszemmel töltöttem meg.
Narancsos csokival díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »