Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos linzer recept

Habos linzer
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 cs vaníliás cukor

    Töltéshez:

    • sárgabaracklekvár

    Habhoz:

    • fél dl málna szörp
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 20 dkg cukor

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Vékonyra (2-3 mm) kisodorjuk és kis virágokat szaggatunk belőle. Ezeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és pár perc alatt, 180 fokon megsütjük.
    A tojás fehérjét keményre felverjük a cukorral és a szörppel. Csillagcső és habzsák segítségével a kisült linzereket körbehúzzuk vele. 160 fokon 10-15 percig szárítjuk. Amikor már kis gyöngyök vannak a habon akkor kivehetjük. A linzerek közepébe lekvárt csepegtetünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá