Habos linzer

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 cs vaníliás cukor

Töltéshez:

  • sárgabaracklekvár

Habhoz:

  • fél dl málna szörp
  • 3 tojás fehérje
  • 20 dkg cukor

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Vékonyra (2-3 mm) kisodorjuk és kis virágokat szaggatunk belőle. Ezeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és pár perc alatt, 180 fokon megsütjük.
A tojás fehérjét keményre felverjük a cukorral és a szörppel. Csillagcső és habzsák segítségével a kisült linzereket körbehúzzuk vele. 160 fokon 10-15 percig szárítjuk. Amikor már kis gyöngyök vannak a habon akkor kivehetjük. A linzerek közepébe lekvárt csepegtetünk.