Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos linzer recept

Habos linzer
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 50-60 db-hoz:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 zacskó sütőpor
    • 1 zacskó vaníliás cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • reszelt citromhéj
    • lekvár

    Hab:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 36 dkg kristálycukor

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk és a legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük és 1801 fokon pár perc alatt kisütjük.
    24 dkg cukrot kevés vízzel ( éppen ,hogy ellepje a cukrot) sűrűre főzünk. Ezt ne túl erős lángon végezzük, nehogy karamellizálódjon a cukor, mert akkor nem lesz szép fehér a habunk. Kevergetni nem szabad!
    Közben a tojásfehérjét a maradék 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig a habot tovább verjük. Ezután nyomózsákba tesszük és a linzerkarikákra formázzuk. Utána a sütő legalacsonyabb fokozatán szárítjuk. Nem kell túl sokáig, csak kb 15-20 percig, majd mindegyik karika közepébe cseppentünk baracklekvárt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá