Habos linzer

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Habos linzer

Hozzávalók 50-60 db-hoz:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • lekvár

Hab:

  • 4 tojásfehérje
  • 36 dkg kristálycukor

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk és a legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük és 1801 fokon pár perc alatt kisütjük.
24 dkg cukrot kevés vízzel ( éppen ,hogy ellepje a cukrot) sűrűre főzünk. Ezt ne túl erős lángon végezzük, nehogy karamellizálódjon a cukor, mert akkor nem lesz szép fehér a habunk. Kevergetni nem szabad!
Közben a tojásfehérjét a maradék 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig a habot tovább verjük. Ezután nyomózsákba tesszük és a linzerkarikákra formázzuk. Utána a sütő legalacsonyabb fokozatán szárítjuk. Nem kell túl sokáig, csak kb 15-20 percig, majd mindegyik karika közepébe cseppentünk baracklekvárt.