Dióhabos lekváros linzer recept

Elkészítés:
Tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyújruk, majd 15 percre fagyasztóba tesszük.
Ezután 3 mm-re kiinyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszúrjuk.
Egy nagy lemez tepsit befedünk sütőpapírral és rásorakoztatjuk.
A hab elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és a diót és tovább keverjük.
A kiszaggatott linzer tetejére kenjük, ügyelve arra, hogy ne fedje le teljesen, mert sütés közben a hab terül.
A közepébe egy kiskanál lekvárt teszünk.
180 fokos sütőben, 15 perc alatt kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »