Dióhabos lekváros linzer recept

Elkészítés:
Tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyújruk, majd 15 percre fagyasztóba tesszük.
Ezután 3 mm-re kiinyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszúrjuk.
Egy nagy lemez tepsit befedünk sütőpapírral és rásorakoztatjuk.
A hab elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és a diót és tovább keverjük.
A kiszaggatott linzer tetejére kenjük, ügyelve arra, hogy ne fedje le teljesen, mert sütés közben a hab terül.
A közepébe egy kiskanál lekvárt teszünk.
180 fokos sütőben, 15 perc alatt kisütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »