Dióhabos lekváros linzer recept
Elkészítés:
Tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyújruk, majd 15 percre fagyasztóba tesszük.
Ezután 3 mm-re kiinyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszúrjuk.
Egy nagy lemez tepsit befedünk sütőpapírral és rásorakoztatjuk.
A hab elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és a diót és tovább keverjük.
A kiszaggatott linzer tetejére kenjük, ügyelve arra, hogy ne fedje le teljesen, mert sütés közben a hab terül.
A közepébe egy kiskanál lekvárt teszünk.
180 fokos sütőben, 15 perc alatt kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










