Linzer glutén és cukormentesen recept

Hozzávalók:
- 25 dkg rizsliszt
- 5 dkg xilit
- 12 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 1 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk vaníliaaroma
- 1-2 ek hideg tej
- csipet só
Elkészítése:
A rizslisztet keverjük össze a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával és a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a xilitet, adjuk hozzá a vaníliaaromát és az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Gyúrás közben, ha szükséges adjunk hozzá egy-két evőkanál hideg tejet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk (én egy evőkanál tejet adtam hozzá).
Ezután csomagoljuk be a tésztát folpackba, majd tegyük be a hűtőbe 30 percre.
A lehűlt tésztát vegyük ki a hűtőből, majd rizsliszttel megszórt szilikonlapon (vagy sütőpapíron) nyújtsuk ki kb fél centi vastagra és szúrjuk ki a formával (a leeső tésztát gyúrjuk össze, majd szintén nyújtsuk ki és szúrjuk ki a formával).
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a kiszúrt tésztát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép világos színűre (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni a linzert, mielőtt cukormentes lekvárral összeragasztanánk.
Az omlós linzert csakis közvetlenül tálalás előtt ragasszuk össze a lekvárral, mert különben felpuhul a tészta és elveszti az omlósságát.
Tipp:
Tálalás előtt a lekvárral összeragasztott linzert, ízlés szerint szórjuk meg őrölt xilittel, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »