Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Linzer recept

Linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 púpos teáskanál sütőpor
    • csipet só
    • 20 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • baracklekvár az összeillesztéshez

    Elkészítése:

    Minden hozzávalót összegyúrunk egy tálban. Ha összeállt a tészta minimum egy órára berakjuk a hűtőbe (minél többet pihen a tészta a hűtőben, annál omlósabb lesz a tészta).

    A pihentetés után enyhén lisztezett felületen kb 3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. A leleső részeket újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk.

    Előmelegített sütőben (180 fokon) megsütjük a kiszaggatott linzereket. Nagyon hamar megsülnek, kb 10 perc alatt.

    Ha kihűltek megkenjük lekvárral és összeillesztjük, majd a tetejét meghintjük porcukorral.

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá