Linzer

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpos teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 20 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • baracklekvár az összeillesztéshez

Elkészítése:

Minden hozzávalót összegyúrunk egy tálban. Ha összeállt a tészta minimum egy órára berakjuk a hűtőbe (minél többet pihen a tészta a hűtőben, annál omlósabb lesz a tészta).

A pihentetés után enyhén lisztezett felületen kb 3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. A leleső részeket újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk.

Előmelegített sütőben (180 fokon) megsütjük a kiszaggatott linzereket. Nagyon hamar megsülnek, kb 10 perc alatt.

Ha kihűltek megkenjük lekvárral és összeillesztjük, majd a tetejét meghintjük porcukorral.

Tipp: