Leveles tésztában sült alma recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 cs (275 g) előre nyújtott leveles tészta
- 1 nagyobb alma
- citromos víz
- fahéjas cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és 4 vastagabb szeletre vágjuk. A szeletek közepét, egy közepesnél kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Az almaszeleteket citromos vízbe áztatjuk.
A leveles tésztát kitekerjük, majd 1-1,5 cm vastag csíkokra vágjuk.
Az almaszeleteket kivesszük a vízből és alaposan lecsepegtetjük, majd a fahéjas cukorba mártjuk mindkét oldalát. A leveles tészta csíkokat kis átfedésben rátekerjük, majd egy sütőpapíros tepsire tesszük.
A tojást felverjük és lekenjük vele a tésztába burkolt almakarikákat, majd a maradék cukorral megszórjuk. 210 fokra melegített sütőbe toljuk és kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Langyosan vanília fagyival és tejszínhabbal tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.