Leveles tésztában sült alma recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs (275 g) előre nyújtott leveles tészta
- 1 nagyobb alma
- citromos víz
- fahéjas cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és 4 vastagabb szeletre vágjuk. A szeletek közepét, egy közepesnél kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Az almaszeleteket citromos vízbe áztatjuk.
A leveles tésztát kitekerjük, majd 1-1,5 cm vastag csíkokra vágjuk.
Az almaszeleteket kivesszük a vízből és alaposan lecsepegtetjük, majd a fahéjas cukorba mártjuk mindkét oldalát. A leveles tészta csíkokat kis átfedésben rátekerjük, majd egy sütőpapíros tepsire tesszük.
A tojást felverjük és lekenjük vele a tésztába burkolt almakarikákat, majd a maradék cukorral megszórjuk. 210 fokra melegített sütőbe toljuk és kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Langyosan vanília fagyival és tejszínhabbal tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »