Lekváros-túrós pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csapott evőkanál vaníliás cukor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
Túró töltelékhez:
- 1 kg túró áttörve
- ízlés szerint cukrozzuk
- 1/2 citrom leve
- 8 evőkanál sárgabaracklekvár a kenéshez
Elkészítése:
A vajat a lisztel elmorzsoljuk utána a porcukrot, vaníliás cukrot is beledolgozzuk. A vaj hideg legyen. A szódabikarbónát, a citromot és a tojást is hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle, de ne melegedjen át. Tegyük hűtőbe minimum félórára.
A túrót a cukorral és citrommal kikeverjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát elfelezzük és a másik felét visszatesszük a hűtőbe. Kinyújtjuk téglalap alakúra, majs sütőpapírral fedett tepsibe terítjük és megszurkáljuk. Elősütjük kb 7 percig és utána kivesszük a sütőből.
Megkenjük a lekvárral, majd elegyengetjük rajta a túrós tölteléket. Kinyújtjuk a tészta másik felét és rárakjuk. Enyhén fojásfehérjével lekenjük.
180 fokon kb 30 percig sütjük. Akkor vágjuk fel csak, amikor már kihűlt teljesen.