Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros-túrós pite recept

Lekváros-túrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 45 dkg liszt
    • 30 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csapott evőkanál vaníliás cukor
    • 1/2 teáskanál szódabikarbóna

    Túró töltelékhez:

    • 1 kg túró áttörve
    • ízlés szerint cukrozzuk
    • 1/2 citrom leve
    • 8 evőkanál sárgabaracklekvár a kenéshez

    Elkészítése:

    A vajat a lisztel elmorzsoljuk utána a porcukrot, vaníliás cukrot is beledolgozzuk. A vaj hideg legyen. A szódabikarbónát, a citromot és a tojást is hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle, de ne melegedjen át. Tegyük hűtőbe minimum félórára.

    A túrót a cukorral és citrommal kikeverjük.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    A tésztát elfelezzük és a másik felét visszatesszük a hűtőbe. Kinyújtjuk téglalap alakúra, majs sütőpapírral fedett tepsibe terítjük és megszurkáljuk. Elősütjük kb 7 percig és utána kivesszük a sütőből.

    Megkenjük a lekvárral, majd elegyengetjük rajta a túrós tölteléket. Kinyújtjuk a tészta másik felét és rárakjuk. Enyhén fojásfehérjével lekenjük.

    180 fokon kb 30 percig sütjük. Akkor vágjuk fel csak, amikor már kihűlt teljesen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá