Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Világ finoma (mézes) recept

Világ finoma (mézes)
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók a tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 5 dkg zsír
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 4 ek tej
    • 4 ek olvasztott méz

    Krémhez:

    • 6 dl tej 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja
    • 4 ek liszt
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek zselatin

    A lapok kenéséhez alsó és a 3. laphoz:

    • 3-4 vegyes ízű vagy meggylekvár

    A 2. laphoz:

    • 2 ek. baracklekvár

    Csokimázhoz:

    • 15 dkg ét tortabevonó + 1 ek. olaj
    • 7-8 dkg fehér csokoládé + 1tk olaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipót formálunk,kisodorjuk 25×39 cm-es tepsi nagyságúra és tepsi hátán megsütjük.

    A krém készítése:

    A tejet a liszttel, tojás sárgával, cukrokkal felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.

    Hozzákeverjük a kihabosított margarint.

    A krémből 1 dl-re való mennyiséget kiveszünk, és egy kicsit felmelegítjük, a zselatint feloldjuk benne és a krémmel jó habosra keverjük.

    Rövid időre betesszük a hűtőbe dermedni.

    Addig az alsó lapot megkenjük “pirosas”, vegyes lekvárral vékonyan, valamint a 3. lapot.

    A 2. lapot sárgabaracklekvárral.

    A krémet 3 részre osztjuk, megtöltjük a lapokat,a 4. lappal befedjük.

    Két edényben vízgőz felett a csokikat az olajjal felolvasztjuk. Gyorsan dolgozunk vele, mivel gyorsan dermed. Először a barna csokival bevonjuk a tészta tetejét.

    A fehér csokival hosszában csíkokat folyatunk,egy kés hegyével a fehér csokit a barna bevonaton keresztben “húzkodjuk”.

    Egy napig állni hagyjuk és utána szeleteljük.

    Nagyon finom, édesanyám receptje volt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá