Hozzávalók a tésztához:
Krémhez:
A lapok kenéséhez alsó és a 3. laphoz:
A 2. laphoz:
Csokimázhoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipót formálunk,kisodorjuk 25×39 cm-es tepsi nagyságúra és tepsi hátán megsütjük.
A tejet a liszttel, tojás sárgával, cukrokkal felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.
Hozzákeverjük a kihabosított margarint.
A krémből 1 dl-re való mennyiséget kiveszünk, és egy kicsit felmelegítjük, a zselatint feloldjuk benne és a krémmel jó habosra keverjük.
Rövid időre betesszük a hűtőbe dermedni.
Addig az alsó lapot megkenjük “pirosas”, vegyes lekvárral vékonyan, valamint a 3. lapot.
A 2. lapot sárgabaracklekvárral.
A krémet 3 részre osztjuk, megtöltjük a lapokat,a 4. lappal befedjük.
Két edényben vízgőz felett a csokikat az olajjal felolvasztjuk. Gyorsan dolgozunk vele, mivel gyorsan dermed. Először a barna csokival bevonjuk a tészta tetejét.
A fehér csokival hosszában csíkokat folyatunk,egy kés hegyével a fehér csokit a barna bevonaton keresztben “húzkodjuk”.
Egy napig állni hagyjuk és utána szeleteljük.
Nagyon finom, édesanyám receptje volt.