Világ finoma (mézes)

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg zsír
  • 2 db tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 4 ek tej
  • 4 ek olvasztott méz

Krémhez:

  • 6 dl tej 4 db tojássárgája
  • 4 tojásfehérje kemény habja
  • 4 ek liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek zselatin

A lapok kenéséhez alsó és a 3. laphoz:

  • 3-4 vegyes ízű vagy meggylekvár

A 2. laphoz:

  • 2 ek. baracklekvár

Csokimázhoz:

  • 15 dkg ét tortabevonó + 1 ek. olaj
  • 7-8 dkg fehér csokoládé + 1tk olaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipót formálunk,kisodorjuk 25×39 cm-es tepsi nagyságúra és tepsi hátán megsütjük.

A krém készítése:

A tejet a liszttel, tojás sárgával, cukrokkal felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.

Hozzákeverjük a kihabosított margarint.

A krémből 1 dl-re való mennyiséget kiveszünk, és egy kicsit felmelegítjük, a zselatint feloldjuk benne és a krémmel jó habosra keverjük.

Rövid időre betesszük a hűtőbe dermedni.

Addig az alsó lapot megkenjük “pirosas”, vegyes lekvárral vékonyan, valamint a 3. lapot.

A 2. lapot sárgabaracklekvárral.

A krémet 3 részre osztjuk, megtöltjük a lapokat,a 4. lappal befedjük.

Két edényben vízgőz felett a csokikat az olajjal felolvasztjuk. Gyorsan dolgozunk vele, mivel gyorsan dermed. Először a barna csokival bevonjuk a tészta tetejét.

A fehér csokival hosszában csíkokat folyatunk,egy kés hegyével a fehér csokit a barna bevonaton keresztben “húzkodjuk”.

Egy napig állni hagyjuk és utána szeleteljük.

Nagyon finom, édesanyám receptje volt.