Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-lekváros szelet recept

Csokis-lekváros szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg vaj
    • 1 dl tej
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1 kk szalalkáli
    • 1 csipet só

    Kakaós töltelék:

    • 1/2 l tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek kakaópor
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 20 dkg darált keksz
    • szükség szerűen tej
    • 15 dkg krémesre turmixolt baracklekvár

    Csokimáz:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg vaj
    • 1 dl habtejszín

    Elkészítése:
    A lisztet, a szódabikarbónával és a szalalkálival kétszer átszitáljuk és a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.
    Töltelék: Forró tejben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrokat, a kakaót, a darált kekszet és simára keverjük,szükség szerint tejjel lazítjuk(kb 1 dl). Félrerakjuk, hagyjuk kihűlni.
    Az első tésztalapot egyenletesen megkenjük baracklekvárral, majd a második tésztalappal lefedjük,rummal meglocsoljuk, ezt követően a kakaós tölteléket elterítjük rajta, a harmadik lapot rárakjuk és baracklekvárral bekenjük, majd a negyedik tésztalappal befedjük.
    Csokimáz:
    Az étcsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük és a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk, majd 2 órán át hűtőbe tároljuk. Tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük.

    Megjegyzés:
    Most főzött csokimázzal vontam be.

    Íme a recept:
    Hozzávalók:
    12 dkg cukor
    4 ek kakaópor
    4 ek víz
    1-2 dkg margarin vagy vaj

    Készítése:
    A cukrot a kakaóporral és a vízzel kikeverjük, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad benne (ha elolvad, hólyagok nőnek a tetején). Egy pohár hideg vízbe cseppenthetünk egy picit és ha nem folyik szét benne, hanem egyben leszáll az aljára, akkor jó az állaga. Keverjünk bele 1-2 dkg vajat vagy margarint és azonnal tehetjük a sütemény tetejére. Ha a süteményt hűtőbe tesszük – miután leöntöttük csokimázzal – akkor hamarabb megszilárdul a csokimáz a tetején. Margarin vagy vaj helyett használhatunk olajat is (még fel nem használtat).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá