Boszorkány pogácsa recept
Elkészítése:
A diót durvára összevágjuk, a citromot alaposan megmossuk, lereszeljük a sárga héját, a levét kinyomjuk, átszűrjük.
A sütőt 180-200 fokra bekapcsoljuk. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beletesszük a citrom lereszelt héját és a levét is. Egyenként hozzáadjuk a sárgáját, majd több részletben beledolgozzuk a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt, jól formázhatónak kell lenni a tésztának).
Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, aztán dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk.
Max. 15- 20 percig sütjük, szép világos színűre. Kivesszük a sütőből, majd azon melegében a kis kráterekbe savanykás lekvárt teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

